WOK TRAITEUR

WOK CATERING

Op het gebied van Chinees catering is wok catering of wok aan huis één van de populairste onderdelen. Vele mensen kiezen voor een wok traiteur om hun diner, bedrijfsfeest of familiefeest net dat beetje extra te geven. U bepaalt in overleg met de cateraar welke gerechten er bereid zullen worden waarbij u steeds de keuze heeft uit vis of vlees, verschillende soorten groenten en verschillende soorten sauzen. Een privé chef, of meerdere bij een groter feest, komt dan aan huis of op de door u gekozen locatie en zorgt voor alle ingrediënten en het materiaal dat nodig is om te wokken.

Zodra de gasten gearriveerd zijn en iedereen van aperitief is voorzien, worden de wokvuren aangestoken, de wokpannen verhit  en wordt er voor het oog van u en uw gasten gestart met de bereiding van de door u gekozen gerechten. Van zodra bereid, worden ze op de buffettafel gezet waar iedereen zich dan kan bedienen. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor extra warme sauzen en schotels met rijst, nasi, bami of mihoen. Omdat er meer dan één gerecht wordt klaargemaakt en er keuze is uit vis en vlees is de kans ook groot dat iedereen wel één van de gerechten zal lusten. Nadat alle schotels bereid zijn en het buffet is afgelopen, wordt alles door de cateraar opgeruimd waarna u nog rustig kunt nagenieten samen met uw gasten.

Het inhuren van een wok traiteur heeft zeker een aantal voordelen voor u als gastheer of gastvrouw:

  • U kunt zelf meegenieten van het feest. Omdat het eten voor u wordt bereid hoeft u niet in de keuken te staan en heeft u meer tijd voor uw gasten.
  • Wokken gebeurt snel en op een hoog vuur waardoor de smaak en de vitaminen behouden worden en het eten dus niet alleen lekker maar ook gezond is.
  • Door het gebruik van verschillende soorten vis, vlees, groenten, rijst en noedels zit er zeer veel variëteit in de schotels en is de kans groot dat iedereen wel iets lust.
  • Wokken zorgt voor spektakel op uw feest. Het bereiden gebeurt live en op een hoog vuur waarbij de vlam al wel eens uit de pan durft schieten.

JAPANSE CATERING

De Japanse keuken staat bekend als een gezonde, pure, veelzijdige en lekkere keuken. Geen wonder dus dat Japanse catering steeds populairder wordt.

Heeft u voor Japanse catering gekozen dan kunt u uw gasten niet alleen laten proeven van Japanse klassiekers zoals sushi, sashimi, tempura en wok maar kunt u ook buffetten laten verzorgen of kiezen voor een à la carte concept met een live teppan chef of een grilbar op locatie of bij u thuis. Wilt u uw Japans buffet aantrekkelijker maken dan is een live bereiding op de teppanyaki plaat door een professionele teppan chef altijd en groot succes. De chef bereidt op spectaculaire wijze en met veel show eenvoudige gerechten met pure smaken op de teppanyaki plaat. Van zodra klaar wordt het eten over de borden van u en uw gasten verdeeld en kunt u proeven van de heerlijkste Japanse gerechten.

Een ander, heel populair onderdeel van de Japanse keuken is sushi. Heeft u een receptie te organiseren dan zijn sushi en sashimi originele hapjes die u uw gasten kunt voorzetten. Maar ook voor een feest thuis of een bedrijfsevenement is sushi catering ideaal.

U kunt voor sushi buffetten kiezen of de hapjes laten opdienen. Er zijn zelfs cateraars die een lopende band verhuren waarop u de sushi kunt laten ronddraaien zodat u ze zo aan uw gasten kunt presenteren. Een andere mogelijkheid is dat u een zogenaamde handrol koning via uw cateraar mee inhuurt. Deze loopt dan rond tussen uw gasten en maakt live aan tafel een lekker handrol sushi voor hen klaar. Indien gewenst kunt u zelfs een sushi workshop in uw feest integreren. Zo kunnen u en uw gasten eerst zelf leren hoe sushi gemaakt wordt voor er aan tafel wordt gegaan.

THAISE CATERING

Heeft u gekozen voor Thaise catering, dan heeft u gekozen voor een keuken die werkt met eenvoudige ingrediënten maar dan wel van uitstekende kwaliteit. Zo nemen onder andere verse zeevis, rijst van de velden, geurige kruiden en specerijen en lokale groenten en fruit er een belangrijke plaats in. Natuurlijk kent elke regio in Thailand zijn eigen specialiteiten en specifieke smaken maar de combinatie van al die verschillen zorgt ervoor dat de Thaise keuken een heerlijk gevarieerde keuken is met een subtiele verhouding tussen zout, zoet, zuur, bitter en pikant. Al deze smaken kunt u dan ook via een Thaise cateraar ontdekken.

U kunt kiezen voor een uitgebreid buffet met typisch Thaise gerechten en versierd in de Thaise stijl of u kunt opteren voor een (uitgebreid) menu dat u kunt afhalen of aan huis laten leveren, al dan niet met bediening erbij. Maar ook Thaise barbecue is populair. U kunt dan op Thaise wijze gemarineerde kip, varkensvlees en scampi’s bestellen die u naderhand enkel nog op de barbecue hoeft te leggen. Of verras uw gasten op een originele manier met een workshop ‘Thai carving’ waarbij geleerd wordt hoe u gedetailleerde vormen en figuren kunt kerven in bijvoorbeeld groenten, boter en kaas. Deze vormen kunnen dan daarna dienen als versiering voor de schotels op het buffet, net zoal dat in de echte Thaise keuken gebeurd.

Bent u geïnteresseerd in een wok traiteur, Japanse, Chinese of Thaise catering? Vraag dan hier uw gratis offertes aan.